Eind vorig jaar heb ik genoten van een heerlijk 3-gangen diner bij restaurant Zilt en Zoet in Maartensdijk. Vandaag vind ik het tijd om je hier wat meer over te vertellen. Ik geef je wat meer informatie over dit restaurant en deel de gerechten die ik heb gegeten. Wees wel gewaarschuwd, hierna wil je waarschijnlijk meteen uit eten ;-). Lees je mee?
Zilt en Zoet
Zilt en Zoet is een restaurant welke ik heb ontdekt omdat ik daar via mijn werk een netwerk event had, waarbij wij aansluitend een hapje gingen eten.
Zilt en Zoet is een restaurant dat bestaat sinds november 2005 en is gelegen aan de Dorpsweg in Maartensdijk, een mooi authentiek lintdorp tussen Hilversum en Utrecht in een bosrijke omgeving! U kunt bij restaurant Zilt & Zoet genieten van een menukaart dat met elk seizoen mee verandert tot wel zo’n zes keer per jaar! De gerechten welke geserveerd worden zijn Frans en Mediterraans georiënteerd. Zilt & Zoet is lid van de Euro-Toques. De Euro-toques is in 1986 opgericht door Paul Bocuse en Pierre Romeyer en heeft vertegenwoordigers in bijna alle Europese landen. Leden van Euro-toques binden zich aan een erecode, hierin is vastgelegd dat naar eer en geweten wordt gekookt met natuurlijke producten en eerlijke voorlichting naar de gast. Op maandag 3 november 2014 heeft Zilt & Zoet een Bib Gourmand gekregen; een erkenning van de Michelin voor een goede prijs & kwaliteit verhouding.
De volgende twee foto’s zijn van Zilt en Zoet. Links zie je het mooie pand waarin het restaurant gevestigd zit. Rechts zie je een glimp van het interieur.
Gerechten
De menukaart is inmiddels gewijzigd, echter kun je met de gerechten die ik heb gegeten alsnog zien hoe veel tijd en aandacht er aan het eten wordt besteed en je kunt vanaf de foto’s al zien hoe heerlijk de gerechten eruit zien.
Als voorgerecht koos ik voor gerookte zalm met wat frisse mousse. Dit was een heerlijk, fris en vers gerecht. Ik ben dol op vis, dus ik had dit gerechtje binnen no time op. Als hoofdgerecht koos ik ook voor vis. Volgens mij was dit zeebaars (maar ik kan het zomaar mis hebben). Dit lag op een bedje met heerlijke groentes. Waar ik normaal vaak wat frietjes of aardappeltjes bij zo’n gerecht wil, was dit gerecht perfect zoals hij was. Ontzettend lekker en je kunt aan het gerechtje gewoon zien dat het heerlijk is, toch?!
Als nagerecht koos ik voor mijn favoriete nagerecht: crème brûlée. Dit was alleen geen ‘gewone’ crème brûlée, maar een sinaasappelvariant. Heel apart, maar erg lekker. Ook het bolletje ijs en het koekje wat daar bovenop ligt (dat lange staafje), waren ont-zet-tend lekker. Na het eten koos bijna iedereen nog voor koffie of thee. Ik nam wat thee en daar kregen we deze kleine lekkernijen bij. Die sloeg ik na dit lekkere drie gangen menu over, maar ook de kleine zoete lekkernijen schenen goed in de smaak te vallen.
Conclusie
Ben je op zoek naar een leuk restaurant in de omgeving van Utrecht, dan zou ik hier zeker een tafel reserveren om een lekker hapje te gaan eten. De bediening is vriendelijk en de gerechten zien er stuk voor stuk allemaal erg lekker uit en zijn dat ook. Je ziet dat er tijd en aandacht aan de gerechten wordt besteed. De prijs is ook prima, voor een 3-gangen menu betaal je € 50,- en voor een 4-gangen menu € 60,-. Daarnaast is het ook nog eens een restaurant waar je fijn zit en je heel de avond lekker kunt borrelen onder het genot van het lekkere eten.
Heb jij nog tips voor leuke restaurants?
Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via Bloglovin’ | Instagram | Facebook
Ziet er goed uit zeg!
Wauw! Ziet er echt onwijs lekker uit!
Oh jummels dat ziet er lekker uit allemaal.
Je maakt mij jaloers. Mijn lievelingstoetje in mijn lievelings restaurant!